Kurs | Brukerstyrt evaluering - en introduksjon

Kurset for deg som

Har erfaring som mottaker av helse- og velferdstjenester, og ønsker å bidra i evaluering av tjenester

Vil få et innblikk i ulike metoder for å hente inn erfaringer, som fokusgruppeintervju

Illustrasjonsbilde

Lær hvordan du kan gjennomføre en brukerstyrt evaluering

Dette kurset gir en introduksjon til brukerstyrt evaluering, som kan gjøre deg i stand til å medvirke i prosjekt og evalueringsarbeid. Kurset går over 2 hele dager, og vi går inn på tema som  fokusgruppeintervju, analysering, rapportskriving og å skrive et prosjekttilbud. Om du etter kurset ønsker å anvende brukerstyrt evaluering, vil det være behov for ytterligere veiledning. Det kan vi diskutere muligheter for og avtale individuelt i etterkant.

Kurset arrangeres vanligvis en gang om våren.

Neste kurs er 5. og 6. juni 2025. Se program og meld deg på.

 

Ønsker du et kurs om brukerstyrt evaluering for din arbeidsplass? Send e-post til post@kbtkompetanse.no, så finner vi en løsning sammen.

 

Har vi ikke satt opp dato for neste kurs, eller synes du vi mangler noe i kurstilbudet? Meld interesse i dette skjemaet, så sender vi deg e-post når neste kurs (ev.) blir satt opp.

Hva er brukerstyrt evaluering?

Brukerstyrte evalueringer av tjenester har blitt mer vanlig i flere land, og går under ulike begrep. I England er "User focused monitoring" benyttet til å involvere brukere i evaluering av tjenester. Også i andre land som Sverige*, Nederland og Norge har denne tilnærmingen blitt benyttet. I kurset går vi nærmere inn på ulike former for brukerstyrt evaluering i inn- og utland.

 

Kursets innhold

I dette innføringskurset får du lære hva brukerstyrt evaluering innebærer, og hvordan du kan initiativ til og gjennomføre prosjekter. Vi tar fram noen praktiske eksempler og oppgaver, og går gjennom hvordan kvalitativ metode og fokusgruppeintervju kan anvendes innen brukerstyrt evaluering.

På dag 2 ser vi på analyse av transkriberte intervju. Da vil vi benytte verktøyet NVivo, som effektiviserer analysearbeidet. NVivo har mulighet for en 14-dagers prøvelisens, og vi anbefaler kursdeltakerne å ordne seg tilgang til kurset.

Etter gjennomført kurs, får du kursbevis fra KBT

Illustrasjon fra unsplash
Illustrasjon fra unsplash
Lyspære (bilde)

Tema i kurset

  • Introduksjon om brukerstyrt evaluering
  • Etikk
  • Ulike trinn i prosessen
  • Hvilken kompetanse trenger du?
  • Litt om metode (kvalitativ metode, ulike typer design og metodikk)
  • Fokusgruppeintervju
  • Analysering av et transkribert intervju (anonymisert)
  • Lær å skrive en evalueringsrapport - samskriving
  • Lær å skrive et prosjekttilbud

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som ønsker å bidra med din egenerfaring i prosjekt- og evalueringsarbeid og vil lære om hvordan du kan medvirke i eller ta initiativ til et prosjekt.

Illustrasjon - hender som holder hver sin puslespillbrikke

Mål med kurset

Gi flere med egenerfaring som mottaker av helse- og velferdstjenester innsikt i hvordan disse erfaringene kan være en ressurs i evaluering av tjenester. Når spørsmålene stilles fra en som har hatt skoene på, kan du få andre svar enn når en fagperson eller forsker stiller dem. Egenerfaringen kan være nyttig både i utforming av prosjekt og spørsmål, i møte med tjenestemottakere under intervju, i analysearbeid og i formidling av resultater.

Brukerstyrte evalueringer passer godt inn i KBT sin visjon: fag og erfaring i likeverdig dialog for bedre tjenester - vi løfter brukerstemmen.

Priser og påmelding

Student/alumnis KBT fagskole/utenfor arbeidsmarkedet: Digitalt oppmøte: 400,- kroner | Fysisk oppmøte: 600,- kroner pris inkluderer enkel servering).

Medlemmer i brukerorganisasjoner og personer fra regionale brukerstyrte senter: Digitalt oppmøte: 800,- kroner | Fysisk oppmøte: 1000,- kroner pris inkluderer enkel servering).

Dersom arbeidsgiver betaler: Digitalt oppmøte: 1500,- kroner | Fysisk oppmøte: 2000,- kroner pris inkluderer enkel servering).

 

Påmelding

Meld deg på i skjemaet under

Kursholder

Bilde av Karl Johan Johansen

Karl Johan Johansen

Rektor ved KBT Fagskole

Johansen har vært med i KBT siden oppstarten og har lang erfaring med prosjekter som har benyttet brukerstyrt evaluering og bruker spør bruker. Karl Johan har bakgrunn fra undervisning om psykisk helse og rus ved NTNU/HiST, og har gjennomført og deltatt i en rekke evalueringsstudier av psykiske helsetjenester.

Kurset er et samarbeid mellom stiftelsen KBT og KBT Fagskole

Logo KBT (bilde)
Logo KBT Fagskole