Arkiv nyhetssaker

Bilde av prosjekgruppen.

Erfaringsdeling og påfyll i utendørsterapi på Røros

11. mai 2023

I mars  var vi  med på nettverksamling for utendørsterapi på Storwartz på Røros. Samlingen handlet om samisk kultur og sykdomslære i tillegg til erfaringsdeling og innlegg fra flere som bruker utendørsterapi på sine arbeidsplasser. Nettverkssamlingene er for de som tidligere har deltatt på kullkursene i utendørsterapi. Fra KBT var Anne representert, og Roger fra Fagskolen var også med.

Bilde til illustrasjon

Digitalt treff om etikk og brukermedvirkning i forskning og faguvikling

8. mai 2023

Nettverk for brukermedvirkning i forskning og fagutvikling inviterer til webinar i november. Hold av datoen 23. november – mer informasjon kommer.

Bilde av en kaffekopp og en laptop som viser nettsiden til KBT Fagskole.

Nå tilbyr KBT Fagskole utdanning i sosialt entreprenørskap

4. mai 2023

På tampen av 2022 fikk KBT Fagskole akkreditering fra NOKUT til en ny utdanning: Sosialt entreprenørskap. Nå er prosessen med å rekruttere studenter og flere ansatte i full gang.

Bilde: Utsnitt av forsiden til recoveryorientert språkguide

Recoveryorientert språkguide – norsk utgave

28. april 2023

Senter for psykisk helse og rus, USN har i samarbeid med Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft (Wellfare), NTNU gitt ut en norsk oversettelse av Mental Health Coordinating Council (MHCC) i Australia sin recoveryorienterte språkguide.

Illustrasjon - Recoveryseminer 6. november

Nettverksseminar om recovery i Ålesund

16. mars 2023

Seminar 6. november i Ålesund: Hvordan arbeider vi med recovery? Bli med på nettverkssamling med faglig påfyll. Seminaret er for deg som jobber, eller ønsker å arbeide, recoveryorientert samt andre med interesse for recovery.

Bilde fra et dialogmøte

Endelig er vi i gang med dialogmøter i kommuner igjen 

14. mars 2023

Dialogmøter med kommuner er en viktig satsning for oss i KBT. Møtene egner seg best fysisk, og i mars kom vi endelig i gang med slike møter igjen. Først ut var Ålesund kommune.

Illustrasjonsfoto

Kurs | Illness Management Recovery – IMR

27. januar 2023

7. og 8. februar 2023, kan du bli med på et digitalt IMR-kurs. Kurset gir deg en grunnopplæring i Illness Management Recovery. Etter gode tilbakemeldinger fra kurset vi hadde høsten 2021, setter vi nå opp et nytt kurs i samarbeid med Recoverystiftelsen.

Illustrasjonsbilde

Boligsosialt arbeid | Å ha et hjem hvor du føler deg beskyttet er alfa omega 

13. januar 2023

Sammen med Trondheim kommune er vi i gang med et forprosjekt om boligsosialt arbeid i Trondheim. Særlig ser vi på hvordan beboerne kan bli delaktige.

Utsikt over Trondheim (bilde)

Ny ressursside: Anbefalinger i et brukerperspektiv – boligsosialt arbeid

9. januar 2023

Med datamateriale fra tidligere bruker spør bruker-undersøkelser, har vi kommet fram til flere anbefalinger i et brukerperspektiv når det kommer til boligsosialt arbeid.

Illustrasjon

En fredelig jul og et godt nyttår ønskes alle

23. desember 2022

De fleste i KBT-staben tar nå juleferie, og vi vil dermed ikke være tilgjengelig på e-post eller telefon før 2. januar.