
Sosialt entreprenørskap handler om å løse et samfunnsproblem og bidra til at folk får bedre liv, samtidig som du tjener nok penger til å drive bærekraftig år etter år.
Vil du lære hvordan du kan skape sosial verdi? Bli med på kurs og få en praktisk introduksjon til sosialt entreprenørskap.
Neste kurs: Våren 2026 (informasjon kommer)
Visste du at? Ved KBT Fagskole kan du ta 60 studiepoeng i sosialt entreprenørskap. Løpende opptak til 26.juni. Les om utdanningen på kbtfagskole.no
Kræsjkurs i sosialt entreprenørskap
I dette kurset får du en introduksjon til nyttige verktøy som kan hjelpe deg å bidra til positiv utvikling, enten du vurderer å starte egen virksomhet eller ønsker å drive forbedrings- og utviklingsarbeid. Vi introduserer deg til noen nøkkelbegreper som sosialt entre- og intraprenørskap, social business model canvas og trippel bunnlinje.
Praktisk om kurset
- Kurset har en varighet på 6 timer, og kan arrangeres over 2 halve eller 1 hel dag.
- Du kan delta digitalt eller fysisk (Trondheim)
- Du trenger ingen forkunnskaper for å delta
- Få inspirasjon av undervisere og folk som driver med sosialt entreprenørskap
- Det er lagt opp til gruppearbeid og plenumsdiskusjon
og det er forventet at deltakerne er aktive - Du får kursbevis etter gjennomført kurs
- Kurset arrangeres vanligvis 1 gang hver vår
Ønsker du et kurs om sosialt entreprenørskap på din arbeidsplass? Send e-post: post@kbtkompetanse.no, og så finner vi en løsning sammen.


Tema i kurset
Hva er sosialt entreprenørskap?
- Hva er sosial verdi? Hva er det vi skaper, og hvorfor ser vi på det som en verdi?
- Sosialt entreprenørskap og intraprenørskap
Kort presentasjon av utdanning i sosialt entreprenørskap
- Hva lærer du om?
- Hva får du ut av utdanningen?
Muligheter innen sosialt entreprenørskap
- Hva skal/bør ligge til grunn for å komme i gang med sosialt entreprenørskap?
- Hvilke muligheter har man til å starte opp?
- Hvilke utfordringer kan du møte på?
Møt en sosial entreprenør
- Til kurset inviterer vi inn en eller to personer som kan fortelle om hverdagen for en sosial entreprenør. Tidligere har vi hatt besøk fra Maurtuva Vekstgård og FIRE - Stiftelsen Ett skritt videre.
Idéutvikling (kreativ prosess)
- Gruppearbeid hvor vi ser på et verktøy for idéutvikling, eksempelvis double diamond
Business model canvas
- Social business model canvas er et nyttig verktøy for å uvikle forretningsidéen. Her ser vi blant annet på målgrupper, kundegrupper, inntekter og aktiviteter som inngår i forretningsidéen. På kurset vil vi sammen analysere et case ved hjelp av verktøyet, slik at du får en forståelse av hvordan business model canvas fungerer.
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for deg som er nysgjerrig på sosialt entreprenørskap og kanskje kan tenke deg å jobbe med det i framtiden. Det kan også passe for deg som har startet opp noe og ønsker inspirasjon til veien videre, eller deg som ønsker å bidra til å forbedre og videreutvikle arbeidsplassen din.
Om du vurerer å søke opptak til utdanning i sosialt entreprenørskap ved KBT Fagskole, kan dette kurset være en nyttig introduksjon.


Mål med kurset
Gi en grunnleggende innføring i sosialt entreprenørskap.
Deltakerne får en introduksjon til noen begreper og verktøy for sosiale entreprenører, som
- Sosialt entreprenørskap og intraprenørskap
- Sosial innovasjon
- Business model canvas
- Trippel bunnlinje
- Målgruppe og interessenter
Priser og påmelding
Student/alumnis KBT fagskole/utenfor arbeidsmarkedet: Digitalt oppmøte: 200,- kroner | Fysisk oppmøte: 300,- kroner pris inkluderer enkel servering).
Medlemmer i brukerorganisasjoner og personer fra regionale brukerstyrte senter: Digitalt oppmøte: 400,- kroner | Fysisk oppmøte: 500,- kroner pris inkluderer enkel servering).
Dersom arbeidsgiver betaler: Digitalt oppmøte: 800,- kroner | Fysisk oppmøte: 1000,- kroner pris inkluderer enkel servering).
Påmelding
Informasjon kommer når neste kurs nærmer seg

Kursholdere

Sara Westrum
Lærer, praksisansvarlig og prosjektmedarbeider i sosialt entreprenørskap ved KBT Fagskole. Hun elsker å undervise og brenner for å være med i utviklingsprosessen til studenter. Hun har et stort sosialt engasjement, og er blant annet en pådriver for et nettverk for sosiale entreprenører i Trøndelag. Hennes lidenskap er å forstå det kulturelle mangfoldet rundt oss, og hvordan vi skal kunne skape et sterkere fellesskap.

Thommy Andresen
Thommy startet som studieleder på utdanning i sosialt entreprenørskap ved KBT Fagskole i 2025. Før det, jobbet han ved Folkeuniversitetet. Andresen har en allsidig bakgrunn og har erfaring fra blant annet markedsføring og økonomi.

Nils-Erik Volden
Nils er lektor ved utdanning i sosialt entreprenørskap, og har utdanning innen helse, psykologi og samfunnsfag. Han har erfaring med oppstart og drift av fem selskaper. I tillegg har han styreerfaring fra offentlige og private virksomheter. Med sin lange erfaring, er han opptatt av å hjelpe folk å unngå fallgruvene han selv har gått i opp gjennom årene. Nils ser det positive i det meste heller enn utfordringene, noe som kan være nyttig i arbeid med sosial innovasjon, intra- og entreprenørskap.
Kurset er et samarbeid mellom stiftelsen KBT og KBT Fagskole

