Erfaringskonsulentkurs høsten 2020
Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling KBT inviterer med dette til kurs om erfaringskonsulentens funksjon i psykisk helse- og rustjenester i Norge.
Kurset vil være et webinar over fire samlinger og vil ha oppstart torsdag 27. august klokken 13:00. Samlingene vil være på torsdager fra klokken 13:00-15:00 og ha et nytt tema for hver samling.
Samlingene vil starte med en innledning på ca. 40 minutter. Deretter blir det arbeidsoppgaver i gruppe og til slutt en oppsummering.
Vi tar for oss:
-Hvordan skape gode relasjoner og håndtere lojalitet til pasienter og arbeidsgiver
-Stillingsbeskrivelse og forberedelse i tjenesten
– Erfaringer i Norge
– Integrasjon av nye roller i tjenester
Kurset er rettet mot de som planlegger å ansette eller har ansatt erfaringskonsulenter, for erfaringskonsulenter som er ansatt i psykisk helse- og rustjenester, eller for de som har lyst til å starte som erfaringskonsulent.
Formålet med kurset er å bidra til å styrke erfaringskonsulentrollen. Kurset vil bestå av foredrag og gruppearbeid som bygger på praktiske eksempler og erfaringer.
Kurset koster kroner 1200,- for fire samlinger. Du kan også delta på enkeltsamlinger for kroner 350,-.
Ved fullført kurs vil du få et kompetansebevis på gjennomført nettkurs som erfaringskonsulent.
Påmelding til Erfaringskonsulentkurs trykk her.
Foredragsholdere:
Dagfinn Bjørgen. Daglig leder i KBT og leder av utviklingsprosjekter for erfaringskonsulenter innen ambulerende team og kommunale tjenester. Har erfaring med å være arbeidsgiver for erfaringskonsulenter. Har arbeidet med utredning av hvordan medarbeider med brukererfaring kan implementeres i Norge i regi av Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse. Årelang erfaring som tillitsvalgt i brukerorganisasjoner.
Karl-Johan Johansen
Karl Johan Johansen har vært med i KBT fra oppstart i 2006 og er i dag styreleder for kompetansesenteret. Har bakgrunn fra undervisning innen psykisk helse og rus ved NTNU/HiST, og har gjennomført og deltatt i rekke evalueringsstudier av psykiske helsetjenester. I det siste årene har Karl Johan vært prosjektleder på norsk side, i et samarbeidsprosjekt med canadiske partnere, “om sammenligning av rammebetingelser og politikk for erfaringskonsulenter”. Han er forøvrig også fagansvarlig for fagskoleutdanningen for erfaringskonsulenter, som er under etablering ved KBT.
Astrid Karine Weber. Ansatt som erfaringskonsulent ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Psykisk helse- og rusklinikken fra 2008. Medforfatter av heftet «Brukeransettelser – Håndbok for arbeidsgivere som skal ansette erfaringskonsulenter». Har lang erfaring fra psykisk helsefelt som pasient og pårørende, og som tillitsvalgt i en brukerorganisasjon. Er prosessleder i «Bruker Spør Bruker». Utdannet sosionom.
Linda Garvik. Erfaringskonsulent og erfaringsformidler ansatt i Bergen kommune. Hennes levde erfaringskompetanse er fra psykoselidelse og hvordan mestre livet med denne krevende lidelse. I dag benytter hun egen erfaring som ressurs i møte med pasient/bruker/beboer og helsepersonell. Sårbarhet er blitt styrke.
Morten Brodahl. Tidligere vært tilknyttet brukerorganisasjonen Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO) før han ble erfaringskonsulent i 2010. Han er spesielt interessert i sammenhengen mellom avhengighet og psykososiale helseutfordringer. Han ønsker å være en pådriver for reel brukermedvirkning og til at recovery-perspektivet får enda mer innpass i ROP-feltet i Norge Brodahl er erfaringskonsulent og medforsker i NKROP.
Samlingene vil være gå slik
Samling 1 27.08.20 | Hvordan skape gode relasjoner og håndtere lojalitet til pasienter og arbeidsgiver | Morten A. Brodahl |
Samling 2 03.09.20 | Stillingsbeskrivelse og forberedelse i tjenesten | Dagfinn Bjørgen |
Samling 3 10.09.20 | Å være profesjonell | Astrid Weber |
Samling 4 17.09.20 | Å være erfaringskonsulent i praksis i kommune og foretak | Linda Garvik |