FIRE – Ett skritt videre

KBTs ansatte sammen med FIREs Ove Wigum (nederst til venstre) og Ingvild Sellereite (øverst til høyre).

KBT har innledet et samarbeid med stiftelsen FIRE – Ett Skritt Videre.

FIRE ble stiftet i 2008 av Wenche Slemmelid Olsen og Terje Stølan. Sammen hadde de et ønske om å gi sosialt og sportslig tilbud til tidligere rusmisbrukere og andre som ønsker et trygt, rusfritt miljø. De hadde jobbet sammen i lavterskel tidligere, og ble inspirert av den positive effekten tilbudet hadde på deltakerne. Å ha et aktivitetsbasert holdepunkt i et sosialt fellesskap syntes å fylle et behov.
– Vi bet oss også merke i hvor tett innpå man kom brukerne, sier Terje. – For å kunne hjelpe folk, må man jo bli kjent med dem.
Han mener idrett er en fantastisk arena for å skape sosialt samhold dersom man går frem på riktig måte.

Brukermedvirkning er viktig i stiftelsen, og ansatte er i tett kontakt med medlemmene gjennom aktiviteter, sosiale treff, og individuelle samtaler.
– FIRE arbeider ut fra en «helhetstanke», sier Wenche. – For å klare seg i samfunnet, må det grunnleggende være på plass. Vi ønsker å hjelpe folk med det som trengs for å komme seg «ett skritt videre», enten det er bolig, økonomi, eller skolegang.

FIRE tilbyr en lang rekke forskjellige aktiviteter: fotball, sykling, skigåing, klatring, turgåing, grunntrening, innebandy, og friluftsliv. Treningen er lagt opp til at alle skal kunne delta, uansett fysisk form og ferdighet.

– I FIRE holder vi fokuset på felles aktiviteter i et gjensidig støttende og trygt miljø. At man kommer seg ut og får gjort ting man aldri har gjort, eller aldri trodde man ville være i stand til å gjøre, vil skape mestringsfølelse og håp, som i sin tur gjør det lettere å overkomme disse problemene.

FIRE har avdelinger i Trondheim (Sandgata 26A), og Kristiansund (Helsingsgate 12).
For mer informasjon om FIRE, ta kontakt med:

Wenche Slemmelid Olsen:
40 46 70 76
wenche@ettskrittvidere.no

Terje Stølan:
99 61 79 30
terje.stolan@ettskrittvidere.no


Man kan også støtte FIRE via Norsk Tippings grasrotandel

Tekst: Lasse Barr