KBT-medarbeider aktuell med bok om rus og psykiatri – «Den handler i bunn og grunn om å aldri gi opp»

Bilde av Geir Småvik
KBT-medarbeider Geir gir ut bok. "Til dommeren blåser" er en ærlig historie om et liv inn og ut av rus og psykiatri. Den handler også om håp og om veien videre. Vi gratulerer kollegaen vår med bokutgivelse og er spente på å få lese boka! (Foto: Silje Margrethe i KBT)

Medarbeider i KBT, Geir Draghi Småvik, lanserer boken sin, Til dommeren blåser, den 12. februar 2022. Boka er ført i pennen av Geir sin barndomskamerat, Kjell Rune Henriksen. De startet arbeidet sammen på senhøsten i 2020.

En ærlig historie

Kapitteloversikten i boka gir et bilde av et liv med store opp- og nedturer. Hvert kapittel er et utdrag av forskjellige episoder i livet til Geir. Flere av episodene har ført til avisoverskrifter, med Geir i rollen som både helt og antihelt. Fotballhåpet på den ene siden, forbryteren på den andre.

Det er en historie om veien inn, og ut, av rusmiljøet. Om desperate valg og hvordan det er å leve med psykisk sykdom. Familieliv, sorg, håp og drømmer.

Formidler hvordan psykisk sykdom oppleves – Vær forsiktig med å dømme folk

Geir har levd et liv som for noen virker fjernt, og for andre alt for virkelig. Han håper boka kan bidra til å opplyse om hva psykisk sykdom er, hvordan det kan oppleves – og hva det kan gjøre med deg. Hvordan oppleves for eksempel en psykose? Hva kan det føre til? «Jeg håper folk skjønner at de må være forsiktige med å dømme folk, for du vet ikke hva som ligger bak».

Han håper også boka kan bidra til at de som er i startgropen av livet kan skjønne hva konsekvensene kan bli av å flørte med rusen.  Hvor vanskelig det er å komme ut av det når du først har kommet inn i det.

Mange oppfordringer fra kjente om å dele historien sin

Geir hadde egentlig ikke noen plan om å gi ut bok. Det begynte med at den barndomskamerat sa til han, at «du burde kanskje ha skrevet en bok!». Da tenkte Geir som så, at «e herre nå å skriv bok om, da?».

Bilde av innholdsfortegnelsen i "Til dommeren blåser" av Geir Småvik

Men så kom det flere oppfordringer, og til slutt følte Småvik seg klar til å dele historien sin. Han gikk ut i lokalavisa på Steinkjer og spurte om det fantes en forfatter som kunne tenke seg å skrive ned historien hans.

Tilfeldigvis var hans barndomskamerat Kjell Rune Henriksen hjemme på ferie, og så annonsen. Henriksen er sjefsredaktør i Harstad Tidende, og har lang erfaring med å skrive ned andres fortellinger. Og resten, ja det er historie.

En mann som alltid reiser seg

På baksiden av boka kan vi lese:

«Store deler av Geir Småvik sitt liv har dreid seg om rus og psykiatri. Drevet fra skanse til skanse av psykoser og rus, har han opplevd mer enn de fleste. Og han har gjort seg erfaringer han gjerne skulle vært foruten.

«Til dommeren blåser» er en bunn ærlig og usminket historie om idrettstalentet som havnet på kjøret etter en uskyldig flørt med rusen. Den er en beretning om pasienten fra helvetet, som var millimeter unna å bli drapsmann en varm julinatt i 2005.

Men det er også historien om en mann som alltid reiser seg – og som aldri gir opp sitt livsprosjekt»

Vi ønsker vår kollega masse lykke til med boklansering, og gleder oss til å lese boka selv!

Bilde av boken "Til dommeren blåser"
12. februar lanserer KBT-medarbeider Geir Småvik boka "Til dommeren blåser". Boka er ført i pennen av Kjell Rune Henriksen, og handler om ulike episoder fra livet til Geir
Bilde av baksiden av boka "Til dommeren blåser"
På baksiden av boka "Til dommeren blåser" kan vi lese at "Det er også historien om en mann som alltid reiser seg - og som aldri gir opp sitt livsprosjekt". Vi ønsker Geir hjertelig til lykke med boklansering, og er glade for å ha ham som kollega!