Kurs i Brukerinvolvering i forskning
Har du erfaring med å benytte tjenester innen helse og velferd?
Kunne du tenke deg å bruke disse erfaringene i arbeid med å utvikle tjenestene til å bli mer treffsikre? Eller kanskje du har en tanke om hva slags type spørsmål som burde ha vært stilt av forskere, slik at forskningen kan komme innbyggerne til gode?
I dette kurset om brukermedvirkning i forskning, lærer du blant om ulike forskningsmetoder, rollen som medforsker og hvordan du skriver en prosjektsøknad.
Kurset har oppstart onsdag 16. mars , og går over 5 onsdager.
Dette kurset er for deg som har lyst til å lære mer om hvordan du kan bidra med erfaringene dine i forskning.
Kurset er først og fremst for deg som har erfaring som bruker i helse- og sosialtjenester eller veferdstjenester som NAV. Med dette kurset ønsker vi å bidra til at du som bruker kan involveres i forskningsprosesser på en mer likeverdig måte. Både ved at du får innsikt og forståelse for hva en forskningsprosess innebærer og kunnskap om brukerinvolvering i forskning.
Mål med kurset
Med dette kurset ønsker vi å kunne kvalifisere personer med brukererfaring til å bidra i evaluering av tjenester og til å kunne ta initiativ til forskningsprosjekt. Kursdeltakerne skal få innsikt og forståelse for hva en forskningsprosess innebærer, og kunnskap om brukerinvolvering i forskning.
På kurset tar vi for oss tema som
- Brukerinvolvering innen forskning
- Ulike former for forskningsprosesser
- Ulike tilnærminger til forskning
- Forskjellige metoder i forskning
- Hvordan du utarbeider en forskningssøknad
Målgruppe for kurset
Innbyggere med brukererfaring fra helse- og velferdstjenester, som ønsker å kunne bidra inn i forskningen med erfaringene sine.
Kurset er for deg som selv ønsker å drive med forskning, har erfaring fra forskning eller skal være med som medforskere i et prosjekt.
Kursdetaljer
Kurset arrangeres digitalt med mulighet for fysisk oppmøte.
Under kurset vil det være undervisning, gruppearbeid og diskusjon i fellesskap.
Program
Onsdag 16.03
Klokken 12.30-1600
Oversikt over utvikling og brukerdeltakelse innen forskning.
Onsdag 23.03
Klokken 12.30-1600
Ulike forskningsmetoder
Onsdag 06.04
Klokken 12.30-1600
Ulike design for forskningsprosjekter
Onsdag 20.04
Klokken 12.30-1600
Rollen som medforsker
Onsdag 27.04
Klokken 12.30-1600
Hvordan skriver prosjektsøknad, og hvor kan man søke om støtte?
Oppsummering og evaluering
PS. På YouTube kan du se opptak av de fleste foredragene fra konferansen Brukermedvirkning i forskning og fagutvikling, som KBT arrangerte i samarbeid med Rådet for psykisk helse, Fou-avdelingen ved Vestre Viken HF og Høgskolen i Innlandet høsten 2021. Konferansen ble støttet av Stiftelsen Dam og Høgskolen i Innlandet.
Kursholdere
Karl-Johan Johansen
Rektor KBT Fagskole. Han har vært med i KBT fra oppstarten i 2006. I dag er han styreleder for stiftelsen Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling KBT. Han har bakgrunn fra undervisning om psykisk helse og rus ved NTNU/HiST, og har gjennomført og deltatt i rekke evalueringsstudier av psykiske helsetjenester.
Dagfinn Bjørgen
Dagfinn er daglig leder i KBT. Bjørgen er ett av hodene bak metoden Bruker Spør Bruker, og har årelang erfaring med brukerinvolvering i forskning. Han har blant annet arbeidet med en utredning av hvordan medarbeidere med brukererfaring kan implementeres i Norge og har lang erfaring som tillitsvalgt i brukerorganisasjoner. Les mer om hvordan KBT jobber med forskning.
Kursavgift
Påmelding bedrifter, brukerorganisasjoner kroner 800,-
Påmelding privatpersoner kroner 300,-