Visning av The Recovery Channel 16. april

Illustrasjonsbilde fra filmen The recovery channel

Film og panelsamtale

16. april klokken 17.30 vises filmen THE RECOVERY CHANNEL på Nova kino i Trondheim. Dit kommer også regissøren, Ellen Ugelstad. Etter filmen blir det panelsamtale, som KBT og KBT Fagskole er medarrangør av.

 

Panelet består av

  • Ellen Ugelstad – filmskaper og pårørende med mange prosjekter bak seg om temaet psykisk helse
  • Marit Hem – forskningssjef i Samfunnsforskning AS tidligere psykiatrisk sykepleier og forsket mye på tvang og krenkelser i psykisk helsevern
  • St.Giles Trust – en veldedig organisasjon som jobber med utsatte samfunnsgrupper i Storbritania

 

Samtalen modereres av rektor ved KBT Fagskole og styreleder i KBT,  Karl Johan Johansen. Panelet vil diskutere bruken av tvang og alternativene til tvang og vil gjennomføres på engelsk.

 

Om filmen

THE RECOVERY CHANNEL handler om en nyhetskanal som går i dybden og presenterer nyheter om psykisk helse, menneskerettigheter og tvang i psykiatrien. I tillegg følger vi redaksjonsmøtene og nyhetsankeret Randis liv utenfor sendingen, som pårørende til søsteren Ylva, som ikke vil ta imot hjelp. The Recovery Channel er både et personlig og et politisk prosjekt. Filmen er basert på filmskaper Ellen Ugelstads egne erfaringer med en yngre bror som har vært inn og ut av psykiatrien i over 25 år.

Trailer - THE RECOVERY CHANNEL

 

Om regissøren Ellen Ugelstad

Ellen Ugelstad er en prisvinnende regissør som mottok en BFA i film i San Francisco, California. Ugelstads filmer strekker seg fra dokumentar til fiksjon og utforsker tematikk som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. Indian Summer, om hennes yngre bror som lever med schizofreni diagnose, ble nominert til International Young Talent Award på DOK Leipzig, og Nordic Dox Award på CPH:DOX og nominert til Gullruten for beste regi og dokumentar. Kortfilmen hennes Møterommet vant beste manus på den norske kortfilmfestivalen i 2017. I hybridfilmen Making Sense Together (2018) som nylig ble vist på Nasjonalmuseet, undersøkes forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien.

 

St. Giles Trust

Tidligere i vår ble vi kontaktet av en stiftelse i Wales og Storbritania, St. Giles Trust, som ønsket å komme på studiebesøk til oss i april. De kjente seg igjen i verdiene og arbeidet til KBT, og ønsker å hente inspirasjon til sitt videre arbeid. I april kommer det 5 ansatte og 4 personer med egenerfaring på besøk til KBT og KBT Fagskole, som vi vil fortelle mer om senere.

 

Ønsket samarbeid om filmvisning

Ikke lenge etter ble vi kontaktet av teamet rundt filmen the Recovery Channel (twentyone pictures), som ønsket samarbeid rundt en filmvisning etterfulgt av panelsamtale. Siden filmen er tekstet på engelsk, og de så for seg omtrent samme tidsrom som vi har besøk fra St. Giles, passet det dermed fint å kombinere filmvisning og studiebesøk.  En representant fra stiftelsen vil delta på panelsamtalen etter filmen, og samtalen vil derfor foregå på engelsk.

Vi ser frem til visningen av en sterk film. Om du befinner deg i Trondheim, håper vi å se deg i salen.