Bygg nettverk, få kunnskap og inspiasjon

Tekstplakat hvor det står: "Bygg nettverk og få inspirasjon. Scandic Hamar 3.-4 mars 2025. Bli med på konferanse om brukermedvirkning i forskning og fagutvikling innen psykisk helse og somatikk. Konferansen er støttet av Stiftelsen Dam gjennom Rådet for psykisk helse. Nettverk for brukermedvirkning i forskning og fagutvikling.

Bli med på konferanse om brukermedvirkning i forskning innen psykisk helse og somatikk

3.-4. mars 2025 blir det endelig ny nettverkskonferanse om brukermedvirkning i forskning og fagutvikling. Melder du deg på innen 1. november, får du early bird-priser på billetter med overnatting.

Velkommen til Hamar 3.-4. mars

Velkommen til en nasjonal møteplass for alle som jobber med, eller har interesse for
brukermedvirkning i forskning og fagutvikling innen psykisk helse og
somatikk.

Her kan forskere ogbrukerrepresentanter dele kunnskapog finne nye samarbeidsarenaer. Dufår foredrag som belyser temaet med eksempler fra både praksis og brukerperspektivet. Målgruppen for konferansen er folk med egenerfaring eller erfaring medå være med i forskningsprosjekter ,forskere, studenter og fagutviklerepå tvers av somatikk og psykiatri.

Flere navn klare

Programkomitéen jobber med å få til et inspirerende og lærerikt program, og mulighet til nettverksbygging. Flere navn til programmet er klare, blant annet Bjørn Torgrim Ramberg, Ole Petter Askheim, Ann-Mari Lofthus og Ann Britt Sandvin Olsen. Se oversikt over alle foredragsholderne på konferansens nettside. Oversikten blir oppdatert fortløpende.

 

På Hamar tar vi for oss tema som

  • Begrepsavklaring: Medforsker, brukermedvirker, samproduksjon, partnerskapsforskning
  • Brukerinitiert og brukeridentifisert forskning
  • Brukermedvirkning i befolkningsundersøkelser
  • Representasjon, rettferdighet, strukturelle hindringer og tiltak
  • Forskningsetiske refleksjoner om representasjon og deltagelse
  • Ulike grader av medvirkning
  • Erfaringer fra organisasjonene om brukermedvirkning i forskning
  • Samtykkekompetanse, hva skal til for å kunne si sin mening og delta i forskning? Hvordan kan vi få fram stemmene til de som er demente, psykisk syke eller uten samtykkekompetanse?
  • Hva vil den eldre befolkningen at vi skal vite mer om?
  • Pasient- og brukerorganisasjoner som kontaktpunkt for identifisering av forskning

 

Bakgrunn og arrangører

 

Prosjektgruppen bak konferansen består både av privatpersoner og representanter fra ulike aktører. Dette arbeidsutvalget ble opprettet på en tilsvarende konferanse i 2021, og jobber blant annet for å få til nettverksaktiviteter innen brukermedvirkning i forskning og fagutvikling.

KBT administrerer og koordinerer prosjektet Brukermedvirkning som forskningsverktøy, som er støttet av Stiftelsen Dam via Rådet for psykisk helse. Prosjektet bunner ut i nettverkskonferansen 3.-4. mars 2025. Gunnhild Berglen, erfaringskonsulent i Helse Nord, er faglig prosjektleder og leder arbeidet til programkomitéen. I tillegg har prosjektet flere FoU-partnere.