Flere fra det aller første kullet av KBT fagskole for erfaringskonsulenter har fått jobb

Logo KBT fagskole (bilde)

Mickael startet i jobb som erfaringskonsulent før studieåret var over

Det aller første kullet ved KBT fagskole for erfaringskonsulenter er nå midt i sitt andre semester. Digitale forelesninger, samarbeidsgrupper på nett og jobb i praksisplasser har blitt hverdag. Allerede nå har flere av studentene fått jobb som erfaringskonsulent, og en av dem er Mickael.

Mickael holder til i Tromsø-området, og har engasjement i fleng. Han brenner for å hjelpe andre, spesielt ungdom. I sin nye jobb i NAV ønsker han å bringe håp til dem som sliter i dag. "Det går an å komme seg videre! Du må bare være litt tålmodig", sier Mickael.

 

"Når jeg klarte det, hvorfor skal ikke andre klare det? "

Fra brukerorganisasjon via KBT fagskole til jobb i NAV

Hvordan er det egentlig å være student ved KBT fagskole for en som ikke har studert på over 10 år? Mickael forteller i videoen under om sin reise fra å være aktiv i brukerorganisasjonen RIO til en ny hverdag som student ved KBT fagskole. Og om hvordan han har fått seg jobb som erfaringskonsulent i NAV.

 

Ønsker du å bli student ved KBT fagskole? Opptaket til studieåret 2021/2022 åpner 1. april. Følg med på fagskolens nettside og i våre kanaler.

Veien videre for fagskolen og studenter?

Under ett år etter første forelesning på fagskolen for erfaringskonsulenter, har vi begynt å se på muligheten til å utvide studietilbudet. Blant annet har vi begynt å se om det kan være mulig å få til et studie for veiledere. I følge en undersøkelse savner mange erfaringskonsulenter en veileder i jobben sin som kjenner rollen som erfaringskonsulent innenfra.

Kanskje kan et slikt studie bidra til å motvirke dette.

 

Digital studiehverdag

KBT fagskole for erfaringskonsulenter var fra starten av ment å være et nettstudie med noen få ukesamlinger. Situasjonen med Covid-19 gjorde at også samlingene ble helt eller delvis digitale. Noen få studenter fikk innvie det nye klasserommet vårt en uke høsten 2020, mens resten måtte delta digitalt. Også de fleste foreleserne.

Nå kan vi bare håpe at det blir lettere å gjennomføre fysiske samlinger til høsten. Hvis ikke, har vi nå fått god erfaring med digitale løsninger.

to studenter sett bakfra (bilde)